Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Ντοματίνια … έκπληξη

Οι κόκκινες τομάτες περιέχουν το συστατικό λυκοπένιο, το οποίο δρα αποτελεσματικότερα απ’ όλα τα καροτινοειδή στην εξουδετέρωση των καταστρεπτικών ελεύθερων ριζών από το σώμα.

Συγκεκριμένα, το λυκοπένιο παρέχει ίσως και δεκαπλάσια προστασία απ’ ό,τι η βήτα-καροτίνη, από διάφορες μορφές καρκίνου όπως του πνεύμονα, του στομάχου, του προστάτη και του μαστού. Διάβασε ακόμη Δυνάμωσε το Ανοσοποιητικό σου, με Φυσικά Συμπληρώματα Διατροφής. Το λυκοπένιο είναι μια χρωστική φυτοχημική ένωση που προσδίδει το κόκκινο χρώμα στις ντομάτες.

Σε μικρότερες περιεκτικότητες, υπάρχει στο καρπούζι, στις φράουλες και στο γκρέιπφρουτ. Έχει γίνει πολλές φορές αντικείμενο έρευνας για τις ισχυρές αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, καθώς φαίνεται να εξουδετερώνει την καταστροφική επίδραση των ελεύθερων ριζών στον οργανισμό.

Καταναλώνοντας σχεδόν καθημερινά χυμό ή σάλτσα τομάτας σε συνδυασμό με λίγο ελαιόλαδο, προστατεύουμε το σώμα μας από τον καρκίνο σε διάφορα σημεία κατά 40-45% περισσότερο.

Επιπλέον, ο χυμός τομάτας μας προστατεύει από την οξείδωση εξαιτίας της χοληστερόλης LDL. Δηλαδή, το λυκοπένιο είναι πολύ καλό για την προστασία των αρτηριών και της καρδιάς, αφού εμποδίζει το σχηματισμό πλάκας.

* Φρέσκα και ζουμερά ντοματίνια.

* Ελαιόλαδο πολύ καλής ποιότητας αρωματισμένο με βότανα μυρωδικά.  Μίγμα με σουσάμι μαύρο μαζί με άσπρο αναποφλοίωτο, αλάτι και καγιέν.

* Όπως στην φωτογραφία … παίρνουμε το ντοματατίνι  με μια καλόγουστη οδοντογλυφίδα ή ένα πολύ μικρό πιρουνάκι για την περίσταση, και βουτάμε το ντοματίνι, πρώτα στο ελαιόλαδο, μετά στο μίγμα σουσαμιού και προσθέτουμε εναλλακτικά από πάνω ανθό αλατιού.

* Εξαιρετικό για μπουφέ παιδικό πάρτι ή συνοδευτικό μπύρας και λευκού κρασιού.

* Το ίδιο κάνουμε με όσα λαχανικά  τρώμε ωμά. Αγγουράκια, μπουκίτσες μπρόκολου ή κουνουπιδιού. Αλλά και λαχανικά ελαφρά βρασμένα στον ατμό, όπως πατάτες, καρότα, παντζάρια κλπ.

* Επίσης παίζουμε με τα μυρωδικά και τα αρωματισμένα ελαιόλαδα.

* Προσθέτοντας επίσης στάλες μυλόξυδου, μπαλσάμικο, ή λεμονιού.

Αλιευθέν από το EDW HELLAS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Άποψη σας είναι Καλοδεχούμενη στα πλαίσια της Ευπρέπειας