Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Φρούτα… Εντάξει… Αλλά Ποιά ! Πως !

«Τους ανθρώπους διά τούτο απόλλυσθαι, ότι ου δύνανται την αρχήν τω τέλει προσάψαι.»
Αλκμαίων ο Κροτωνιάτης

Μην μπορώντας οι άνθρωποι να εξασφαλίσουν την αθανασία, μπορούν να εξασφαλίσουν την ΕΥ-δαιμονίαν τους. Μια κατάσταση συνδεδεμένη με την καλή υγεία, ψυχής και σώματος.
Το ότι τα φρούτα οξειδώνονται στην επαφή τους με τον αέρα είναι κάτι κοινώς γνωστό, αλλά το ότι το καρπούζι σε 30 λεπτά βγάζει αρσενικό το οποίο εξαπλασιάζεται αν συνδυαστεί με άλλα φρούτα, το γνωρίζουν μονάχα όποιοι γνωρίζουν πως να μελετούν…

Το φρούτα είναι θαυμάσια και έχουν πολλά θετικά στοιχεία, βιταμίνες κ.λ.π., όμως η κακή χρήση τους μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον οργανισμό, αναφέρει ο βιοχημικός Αλμπέρτο Μοράλες, που εδώ και 40 χρόνια μελετά και τις δύο όψεις του νομίσματος: τα οφέλη και τις αντιθέσεις αυτής της διατροφής.

Ντοματίνια … έκπληξη

Οι κόκκινες τομάτες περιέχουν το συστατικό λυκοπένιο, το οποίο δρα αποτελεσματικότερα απ’ όλα τα καροτινοειδή στην εξουδετέρωση των καταστρεπτικών ελεύθερων ριζών από το σώμα.

Συγκεκριμένα, το λυκοπένιο παρέχει ίσως και δεκαπλάσια προστασία απ’ ό,τι η βήτα-καροτίνη, από διάφορες μορφές καρκίνου όπως του πνεύμονα, του στομάχου, του προστάτη και του μαστού. Διάβασε ακόμη Δυνάμωσε το Ανοσοποιητικό σου, με Φυσικά Συμπληρώματα Διατροφής. Το λυκοπένιο είναι μια χρωστική φυτοχημική ένωση που προσδίδει το κόκκινο χρώμα στις ντομάτες.

Σε μικρότερες περιεκτικότητες, υπάρχει στο καρπούζι, στις φράουλες και στο γκρέιπφρουτ. Έχει γίνει πολλές φορές αντικείμενο έρευνας για τις ισχυρές αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, καθώς φαίνεται να εξουδετερώνει την καταστροφική επίδραση των ελεύθερων ριζών στον οργανισμό.

Καταναλώνοντας σχεδόν καθημερινά χυμό ή σάλτσα τομάτας σε συνδυασμό με λίγο ελαιόλαδο, προστατεύουμε το σώμα μας από τον καρκίνο σε διάφορα σημεία κατά 40-45% περισσότερο.

Επιπλέον, ο χυμός τομάτας μας προστατεύει από την οξείδωση εξαιτίας της χοληστερόλης LDL. Δηλαδή, το λυκοπένιο είναι πολύ καλό για την προστασία των αρτηριών και της καρδιάς, αφού εμποδίζει το σχηματισμό πλάκας.