Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Ρόφημα μαϊντανού για απώλεια βάρους

Ο μαϊντανός αποτελεί ένα εγγενές αρωματικό φυτό της νότιας Μεσογείου και για αυτό άλλωστε έχει ταυτιστεί με τη μεσογειακή κουζίνα. Ο μαϊντανός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των πιάτων της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, όπου προστίθεται για να προσδώσει άρωμα και γεύση.

Πέρα από τις μοναδικές αρωματικές και γευστικές ιδιότητές του μπορεί να παρέχει μοναδικά οφέλη στην ανθρώπινη υγεία λόγω της ιδιαίτερης σύστασής του. Η περιεκτικότητά του σε φλαβονοειδή και αιθέρια έλαια είναι υπεύθυνη για τα οφέλη που μπορεί να ασκεί.

Μάλιστα, τα αιθέρια έλαια του μαϊντανού και συγκεκριμένα το μυριστικό οξύ έχει φανεί να αναστέλλει την ανάπτυξη και τον σχηματισμό καρκινικών όγκων σε ζωικά μοντέλα και συγκεκριμένα στους πνεύμονες αυτών.

Είναι Ασφαλή τα βερνίκια νυχιών;

Είναι Ασφαλή τα βερνίκια νυχιών; Τα συμβατικά βερνίκια νυχιών ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗ. Με τόσους διαφορετικούς τύπους σε βερνίκια νυχιών που κυκλοφορούν στα καταστήματα και τη διαφορετική σύνθεσή τους, είναι δύσκολο να επιλέξετε ποιο σας ταιριάζει καλύτερα.

Με δεδομένο τις πολλές βλαβερές ουσίες που περιέχουν τα πιο συνηθισμένα βερνίκια, ανεξάρτητα από την τιμή τους, και το ότι αποκτάμε μεγαλύτερη συνείδηση όσον αφορά στην υγεία γενικότερα, δεν είναι να απορεί κανείς που τα βιολογικά προϊόντα εισχώρησαν στην αγορά των καλλυντικών και συνεχώς αυξάνεται η δημοτικότητά τους.

Πρόσφατα διμοσιεύθηκε στον τύπο: Το καρκινογόνο βενζένιο, μια χημική ουσία που απαγορεύεται να χρησιμοποιείται σε καλλυντικά στην Κίνα, εντοπίστηκε σε τέσσερα από τα 42 φιαλίδια με βερνίκια νυχιών που εξετάστηκαν από το Συμβούλιο Καταναλωτών της πόλης, όπως αναφέρει η εφημερίδα «South China Morning China».   Μάλιστα το ένα από τα τέσσερα προϊόντα περιείχε και μεθανόλη, που ξεπερνούσε κατά 20 φορές τα επιτρεπτά όρια.

Αλόη το Θαύμα της Φύσης

Αλόη Βέρα, Ιδιότητες και καλλιέργεια: Η Αλόη Βέρα (Aloe Vera) είναι ένα πανάρχαιο φυτό που φυτρώνει στις ερήμους και μοιάζει με μικρό κάκτο, αλλά ανήκει στην οικογένεια των κρινοειδών, όπως το σπαράγγι το κρεμμύδι και το σκόρδο.  Περιέχει πάνω από 150 συστατικά όπως, λιγνίνη, σαπωνίνες, ανθρακινόνες, βιταμίνες, ασβέστιο, σίδηρο, χαλκό, ψευδάργυρο, αμινοξέα, ένζυμα, πολυσακχαρίτες, στερόλες, λεκτίνες κ.α.

Tα πλεονεκτήματα της Aλόης Βέα είναι γνωστά εδώ και 5.000 χρόνια. Στην αρχαιότητα, την αποκαλούσαν «Bότανο της Αθανασίας».

H Αλόη Βέρα θεωρείται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες, οι οποίες ήταν γνωστές στους αρχαίους Αιγύπτιους, που την απεικόνιζαν στα ιερογλυφικά τους και τη χρησιμοποιούσαν για τη θεραπεία του καταρράκτη! Μία από τις πιο φημισμένες αναφορές που την αφορούν είναι αυτή του Χριστόφορου Κολόμβου, που έγραψε: «Τέσσερα φυτά είναι απαραίτητα για την υγεία του ανθρώπου: το σιτάρι, η άμπελος, η ελιά και η αλόη βέρα. Το πρώτο τον τρέφει, το δεύτερο αναζωογονεί το πνεύμα του, το τρίτο τού χαρίζει αρμονία, το τέταρτο τον θεραπεύει».

Τι δεν θα έκαναν ποτέ 9 Έλληνες γιατροί

Για ποιον λόγο ένας καθηγητής Δερματολογίας δεν θα έκανε ποτέ σολάριουμ,  ένας καθηγητής Φαρμακολογίας δεν θα εμβολιαζόταν κατά της γρίπης και ένας καθηγητής Λοιμωξιολογίας δεν θα έδινε στο παιδί του αντιβίωση με τα πρώτα συμπτώματα;

Δέκα Έλληνες από τον χώρο της υγείας εξηγούν γιατί δεν θα έκαναν τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι Έλληνες όσον αφορά στην υγεία τους. Βέβαια δεν αναφέρει κανείς τους πως δεν θα έκανε ποτέ χημειοθεραπεία, ούτε θα την σύστηνε αν είχε την ελευθερία ή την επιλογή να μην την συστήσει.

Ούτε κανείς τους αναφέρει πως η καταστροφή του ανθρώπου είναι τα τρόφιμα  που τους σερβίρουν οι ίδιες εταιρίες που του σερβίρουν και τα φάρμακα-φαρμάκια.Τέλος πάντων ενδιαφέρον έχει να διαβάσουμε αυτά που προτείνουν και ας αναρωτηθούμε γιατί τα προτείνουν ΤΩΡΑ ενώ από χρόνια γνωρίζουν πως αυτά δεν είναι επί το καλό του ανθρώπου;