Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Κάνει και καλό η τηλεόραση;

Σύμμαχος της ψυχικής διάθεσης η τηλεόραση: Κι όμως μερικά προγράμματα στη μικρή οθόνη μπορεί και να μας ωφελήσουν, αρκεί να υπάρχει πάντα ένα μέτρο. Οι ώρες που περνάμε μπροστά στην τηλεόραση δεν είναι απαραιτήτως χάσιμο χρόνου, σύμφωνα με τις υπάρχουσες μελέτες. Αντιθέτως, μερικά τηλεοπτικά προγράμματα μπορεί και να μας ωφελήσουν.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Ρότσετσερ, λ.χ., ανακάλυψαν προ ετών ότι όσοι βλέπουν εκπομπές για τη φύση αισθάνονται να γεμίζουν ενέργεια και γενναιοδωρία. Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι οι ίδιες εκπομπές μπορεί να ελαττώσουν την αρτηριακή πίεση και τη μυϊκή ένταση, δείκτες του ανθυγιεινού στρες.

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται … μπα δεν νομίζω

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται … μπα δεν νομίζω: Το ότι πιθανόν να ξεκίνησε η μέρα στραβά δεν σημαίνει ότι θα συνεχίσει ή θα τελειώσει κι έτσι κάθε άλλο. Στο χέρι σας είναι να αλλάξετε τη διάθεση και την μέρα σας – και την μοίρα σας- μέσα από έξυπνα νοητικά «κόλπα» και στο τέλος της να πείτε ότι … ίσως ήταν μια από τις καλύτερες ημέρες της ζωής σας!

Ξεχάστε τη λαική παροιμία «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται» και αντικαταστήσετε την με τη γνωστή «ο τροχός της τύχης γυρίζει». Τίποτα δεν είναι μόνιμο και φυσικά το μέλλον δεν κρίνεται από το παρελθόν αλλά απλά διαμορφώνεται στο παρόν. Αν κάτι δεν πήγε καλά κάποια στιγμή, αυτό δεν σημαίνει, ότι οι επόμενες στιγμές δεν μπορεί να είναι θαυμάσιες.

Άλλωστε οι εκδηλώσεις της Δύναμης γίνονται με την γνωστή εναλλαγή θετικό- αρνητικό ταυτόχρονα και οφείλετε να είστε πανέτοιμοι για να τις αντιληφθείτε και να τις αξιοποιήσετε όσον το δυνατόν καλύτερα προς όφελος σας. Εφαρμόστε λοιπόν κάποια νοητικά κόλπα και ψυχαγωγηθείτε … φτιάχνοντας την μέρα σας όπως την θέλετε εσείς.

Πάρτε μια βαθειά ανάσα, κρατείστε την λίγα δευτερόλεπτα και εκπνεύστε αργά, ύστερα, κάντε ένα διάλειμμα και βγείτε έξω στον ήλιο (στον αγέρα, στην βροχή, στο χιόνι, ότι υπάρχει πρόχειρο) και τον φρέσκο αέρα. Αφήστε τον εαυτό σας να λουστεί στο φως, (αγέρα, βροχή κλπ) κλείστε τα μάτια, χαμογελάστε και πείτε στον εαυτό σας ότι αυτή, είναι μια υπέροχη μέρα. Ο ήλιος κι ολόκληρη η φύση αυξάνει το επίπεδο της βιταμίνης D στον οργανισμό,  μαζί και την καλή σας διάθεση.