Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Ενυδάτωση και γεύση το καλοκαίρι

Ενυδάτωση και γεύση το καλοκαίρι: Το καλοκαίρι είναι η εποχή που πρέπει να προσέχουμε περισσότερο την ενυδάτωση του οργανισμού μας. Η αυξημένη θερμοκρασία, οι μεγαλύτερες απώλειες με τον ιδρώτα αλλά και η αυξημένη έκθεσή μας στον ήλιο επιβάλλουν να είμαστε πιο προσεκτικοί με τα υγρά που καταναλώνουμε.

Πολλά δυσάρεστα συμπτώματα μπορεί να οφείλονται μόνο στην έλλειψη υγρών από τον οργανισμό μας. Ορισμένα από αυτά, είναι ο πονοκέφαλος, η κόπωση και η αδυναμία συγκέντρωσης. Οπότε η ενυδάτωση είναι αρκετά σημαντικό θέμα όσο και η καθημερινή μας διατροφή για την υγεία.

Ένας απλός και εύκολος τρόπος να ελέγχεται την κατάσταση ενυδάτωσης του οργανισμού σας είναι να παρακολουθείτε το χρώμα των ούρων. Εάν είναι πυκνά και πολύ κίτρινα σημαίνει ότι είστε αφυδατωμένοι, ενώ αν είναι αραιά και διαυγή, σημαίνει οτι είστε καλά ενυδατωμένοι.

Βασικό συστατικό ενυδάτωσης είναι το νερό, όμως οι περισσότεροι ξεχνάμε ότι δεν είναι το νερό μόνο που μπορεί να μας ενυδατώσει, αλλά οτιδήποτε το περιέχει. Για παράδειγμα, τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πολύ πλούσια σε νερό και εάν φάμε μια φέτα καρπούζι θα προσλάβουμε υγρά όπως αν πίναμε νερό.