Κοσκοσέλα Σαντορίνης ή Στραπατσάδα Κέρκυρας; Στραπατσάδα ονομάζεται ένα πιάτο, που φτιάχνεται από φρέσκια
καλογινομένη και χοντροκομμένη ντομάτα,
φέτα και αυγά. Μοιάζει με την ομελέτα, αλλά στην στραπατσάδα είναι
χαρακτηριστική η χρήση της ντομάτας, των λαχανικών και της φέτας. Συναντάται κυρίως
στα Επτάνησα, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη.
Το όνομα της το πήρε από την ιταλική λέξη strapazzare που
σημαίνει
1.κακομεταχειρίζομαι
2.κόβω μικρά κομματάκια.
Στραπατσάδα με λευκή μελιτζάνα είναι η κοσκοσέλα, που απαντά
σε διάφορα κυκλαδονήσια με παραλλαγές. Είναι όπως ο ντοματοκαγιανάς μόνο που
φτιάχνεται με λαχανικά.