Smoking Stop

Το κάπνισμα: Είναι γνωστό σε όλους ότι το κάπνισμα είναι κακό για την υγεία μας. Το κάπνισμα βλάπτει σχεδόν κάθε όργανο του σώματος και ευθύνεται για το 87 τοις εκατό των θανάτων από καρκίνο του πνεύμονα. Το κάπνισμα είναι, επίσης, υπεύθυνο για πολλές  μορφές καρκίνου και πολλών  προβλημάτων υγείας.

Αυτά περιλαμβάνουν, ασθένειες των πνευμόνων, της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων, εγκεφαλικά επεισόδια και  τον  καταρράκτη. Η διακοπή του καπνίσματος μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο αυτών των προβλημάτων. Όσο νωρίτερα το κόψετε, τόσο μεγαλύτερο το όφελος για την υγεία σας.

Διακοπή καπνίσματος με Ομοιοπαθητική Μέθοδο: Από ένα τσιγάρο σας ή τον καπνό σας ή τον καπνό πίπας, δημιουργούμε το προσωπικό σας ομοιοπαθητικό  διάλυμα, με το οποίο διακόπτετε το κάπνισμα. 

Ένα από τα  πλεονέκτημα της μεθόδου είναι ότι είναι απλή, φυσική, υγιεινή, χωρίς παρενέργειες και η διακοπή του καπνίσματος γίνεται  φυσικά, υγιεινά και χωρίς τα ανεπιθύμητα φαινόμενα από την διακοπή του καπνίσματος όπως, εκνευρισμός, πονοκέφαλος, αϋπνία,  λαιμαργία κ.λ.π. 

Επίσης ο ενδιαφερόμενος μπορεί να λαμβάνει δωρεάν φιαλίδια  μέχρις ότου σταματήσει το κάπνισμα  και αυτό επειδή ήδη θα έχουμε  παράγει το προσωπικό του ομοιοπαθητικό αντικαπνιστικό.  (Το κάθε ομοιοπαθητικό διάλυμα θα είναι προσωπικό και θα ανταποκρίνεται σε ένα άτομο). Η υπηρεσία παρέχεται σε όλη την Ελλάδα.

Α. Προσφορά Διακοπής Καπνίσματος: Διακοπή καπνίσματος με ομοιοπαθητική μέθοδο και χωρίς τα ανεπιθύμητα φαινόμενα που ακολουθούν συνήθως την διακοπή του καπνίσματος όπως, εκνευρισμός, πονοκέφαλος, αυπνία, λαιμαργία.

Αρχική  τιμή:                                         180 ευρώ
Τελική  τιμή προσφοράς:                   150 ευρώ*

Β. Προσφορά Διακοπής Καπνίσματος και Απώλειας Βάρους:  Διακοπή καπνίσματος με ομοιοπαθητική  μέθοδο  και χωρίς τα ανεπιθύμητα φαινόμενα που ακολουθούν συνήθως την διακοπή του καπνίσματος όπως, εκνευρισμός, πονοκέφαλος, αυπνία, λαιμαργία. Παράλληλα με τα παραπάνω στο ίδιο διάστημα μπορείτε να   απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά  με την φροντίδα του  Διαιτολόγου ο οποίος θα σας βοηθήσει προσωπικά  εκτός από το να  χάσετε βάρος, να τρώτε υγιεινά, να γνωρίσετε το  μέγεθος των  μερίδων που θα καταναλώνετε   και να ετοιμάζετε την διατροφή σας ανάλογα με  τις  οικογενειακές ή εργασιακές σας  ανάγκες.

Έξι  (6)εξατομικευμένα  προγράμματα  διατροφής για απώλεια βάρους,
Έξι  (6) δεκαπεντάλεπτες τηλεφωνικές συνεδρίες ή μέσω SKYPE με τον  Διαιτολόγο. Η πρώτη από τις συνεδρίες, έχει διάρκεια  45 λεπτών για  μια πλήρη καταγραφή των διατροφικών σας συνηθειών. Για όσους μένουν στην Κέρκυρα οι συνεδρίες πραγματοποιούνται στο γραφείο μας.

Αρχική  τιμή:                                          555 ευρώ
Τελική  τιμή προσφοράς:                   245 ευρώ*

* στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται  έξοδα αποστολής.


Η Νικοτίνη: Η νικοτίνη είναι η ουσία  που βρίσκεται φυσικά στον καπνό. Είναι τόσο εθιστική όσο η ηρωίνη ή η κοκαΐνη. Κατά τη διάρκεια των χρόνων, ένα άτομο καθίσταται  φυσικά εξαρτώμενο  και συναισθηματικά εθισμένο στη νικοτίνη. Αυτή η σωματική εξάρτηση προκαλεί δυσάρεστα συμπτώματα στέρησης όταν τα άτομα  προσπαθούν να κόψουν το τσιγάρο. Η συναισθηματική και ψυχική εξάρτηση (εθισμός) καθιστούν δύσκολο να μείνει  κάποιος μακριά από τη νικοτίνη μετά  από το κόψιμο του καπνίσματος.

Πως δρα η νικοτίνη: Όταν εισπνέεται ο καπνός, η νικοτίνη μεταφέρεται βαθιά στους πνεύμονες, εκεί απορροφάται γρήγορα στην κυκλοφορία του αίματος και μεταφέρεται  μέσα σε  16 δευτερόλεπτα  στον εγκέφαλο όπου ενεργοποιεί τους νικοτινικούς υποδοχείς της ακετυλοχολίνης απελευθερώνοντας την ντοπαμίνη που προκαλεί το αρχικό αίσθημα ευφορίας στον καπνιστή. Η νικοτίνη στους νέους  καπνιστές αυξάνει τα αντανακλαστικά και βελτιώνει το επίπεδο συγκέντρωσης και χαλάρωσης. 

Όμως, με την πάροδο του χρόνου  αναπτύσσεται αντοχή και γι’ αυτό οι χρόνιοι καπνιστές δενέχουν αυτά τα πλεονεκτήματα.  Η νικοτίνη επηρεάζει πολλά μέρη του σώματος συμπεριλαμβανομένων της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων, τις  ορμόνες, τον τρόπο που το σώμα χρησιμοποιεί τα τρόφιμα (το μεταβολισμό) και το μυαλό. Η νικοτίνη μπορεί να βρεθεί στο μητρικό γάλα και ακόμη και στην τραχηλική βλέννα ενός θηλυκού καπνιστή.

Τα συστατικά του τσιγάρου
Ακετόνη (Ασετόν) Ξεβαφτικό νυχιών
Οξικό οξύ Ξύδι
Αμμωνία Υγρά καθαρισμού π.χ. για τζάμια, δάπεδα
Αρσενικό Δηλητήριο συστατικό των ζιζανιοκτόνων
Βενζόλιο Ατμοί πετρελαίου
Κάδμιο Μπαταρίες, ατμοί τήξης
Μονοξείδιο του άνθρακα Εκπομπές καυσαερίων
Τετραχλωράνθρακας Υγρό στεγνού καθαρίσματος
DDT Εντομοκτόνο
Φορμαλδεΰδη Υγρό βαλσάμωσης 
Υδρογονάνθρακες Υγρά αυτοκινήτων
Υδροκυάνιο Βιομηχανικός ρύπος χρησιμοποιείται στο θάλαμο αερίων στις ΗΠΑ
Μόλυβδος Μπαταρίες, ατμοί πετρελαίου
Μεθανόλη Καύσιμο πυραύλων
Νικοτίνη Εντομοκτόνο
Νιτρικό οξύ Εκπομπές από ηλεκτρικούς σταθμούς
Πολώνιο - 210 Ραδιενεργό κατάλοιπο
Θειικό οξύ Εκπομπές ηλεκτρικών σταθμών
Πίσσες Επίστρωση επιφάνειας δρόμων
Τολουόλιο Βιομηχανικός διαλύτης
Ραδόνιο Ραδιενεργό αέριο

Άμεσα και μακροπρόθεσμα οφέλη στην υγεία  μετά το κάπνισμα του τελευταίου τσιγάρου

Μετά από 20  λεπτά: Η αρτηριακή πίεση επανέρχεται στα κανονικά επίπεδα. Ο αριθμός των σφυγμών ομαλοποιείται (ελαττώνεται).

Μετά από 8 ώρες: Το μονοξείδιο του άνθρακα στο αίμα πέφτει στο  κανονικό. Το οξυγόνο ανεβαίνει στα φυσιολογικά επίπεδα.

Μετά από 12 ώρες: Σχεδόν όλη η νικοτίνη έχει αποβληθεί από τον οργανισμό

Μετά από 24 ώρες: Η πιθανότητα καρδιακών επεισοδίων αρχίζει ήδη να μειώνεται.

Μετά από 48 ώρες: Βελτιώνονται η αίσθηση της γεύσης και της  όσφρησης.

Μετά από 72 ώρες: Η αναπνοή γίνεται ευκολότερη. Η αναπνευστική χωρητικότητα των πνευμόνων αυξάνεται.

Μετά από 5 ημέρες :  Έχουν αποβληθεί από το σώμα τα περισσότερα υποπροϊόντα της νικοτίνης.

2 εβδομάδες έως 3 μήνες : Η κυκλοφορία του αίματος συνεχώς βελτιώνεται. Το περπάτημα γίνεται ευκολότερο. Η λειτουργία των πνευμόνων αυξάνει μέχρι 30%.

1 έως 9 μήνες : Λιγότερο λαχάνιασμα. Αύξηση της ενεργητικότητας του σώματος.  Καλύτερη κατάσταση των πνευμόνων ικανή να αντισταθούν σε μολύνσεις.

1 έτος:  Μειώνεται κατά το ήμισυ ο κίνδυνος καρδιακού επεισοδίου.

5 έτη : Έχει ήδη μειωθεί σημαντικά ο κίνδυνος θανάτου από καρκίνο του στόματος και του τραχήλου.

10 έτη:  Μειώνεται ο κίνδυνος θανάτου από καρκίνο πνευμόνων και από άλλες μορφές καρκίνου

15 έτη: Ο κίνδυνος. καρδιακών επεισοδίων είναι ο ίδιος με των ανθρώπων που δεν κάπνισαν ποτέ

Πώς η νικοτίνη  παγιδεύει τους καπνιστές: Όταν ένα άτομο τελειώνει ένα τσιγάρο, τα επίπεδα νικοτίνης στο σώμα αρχίζουν να μειώνονται. Τα ευχάριστα συναισθήματα  απομακρύνονται και ο καπνιστής παρατηρεί ότι  θέλει να καπνίσει. Αν το κάπνισμα αναβληθεί, ο καπνιστής μπορεί να αρχίσει να αισθάνεται  ερεθισμένος και νευρικός. Σε αυτό το στάδιο συνήθως, δεν φτάνει στο σημείο της εμφάνισης των  πραγματικών συμπτωμάτων  στέρησης, αλλά ο καπνιστής αισθάνεται όλο και  πιο άβολα  με την πάροδο του χρόνου. Όταν το άτομο αρχίζει ξανά  να καπνίσει  ένα τσιγάρο, τα δυσάρεστα συναισθήματα ξεθωριάζουν, και ο κύκλος συνεχίζεται. 

Επικοινώνησε ΤΩΡΑ, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, για να συζητήσουμε (και να λύσουμε) το πρόβλημα σου.

ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΩ SKYPE
Σπύρος Μπαλής, Διαιτολόγος / Γεμμοθεραπευτής
Δημ. Καββάδα 4 (Λαΐκή αγορά) Κέρκυρα 49100 Greece
+302661036480
+306932537262
email:balisdiet@yahoo.gr
Skype: SPYROS BALIS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Άποψη σας είναι Καλοδεχούμενη στα πλαίσια της Ευπρέπειας