Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Νύχια: 12 άγνωστες πληροφορίες

Τα νύχια είναι πολύ πιο σημαντικά από όσο νομίζουμε

Μερικοί τα περιποιούνται (μανικιούρ) άλλοι πάλι τα «τρώνε» (ονυχοφαγία), όλοι όμως τα θεωρούμε δεδομένα. Ωστόσο, τα νύχια είναι πολύ πιο σημαντικά από όσο νομίζουμε.

Η επιφάνεια του νυχιού (το σκληρό μέρος του νυχιού) αναπτύσσεται έξω από τη μήτρα (τη ρίζα), σε ένα σχήμα σχεδόν καμπυλωτό. Το λευκό μέρος του νυχιού στη βάση (πιο εύκολα ορατό στους αντίχειρες) ονομάζεται «φεγγαράκι» και υποδεικνύει το τέλος της μήτρας. Τι άλλο δε γνωρίζετε, σύμφωνα με τη huffington post, για τα νύχια;

Η ιστορία του σαπουνιού.

Το πρώτο μέσο καθαρισμού που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος ήταν το νερό. Γι' αυτό και οι προϊστορικοί οικισμοί ήταν χτισμένοι συνήθως σε μέρη που υπήρχε άμεση πρόσβαση σε νερό. Η χρήση άλλων μέσων καθαρισμού εμφανίστηκε με την ανθρώπινη εξέλιξη.

Αν και η πραγματική καταγωγή του σαπουνιού δεν έχει ακόμη αποδειχθεί, ωστόσο κάτι παρόμοιο με το σαπούνι υπήρχε από το 2.300 π.κ.ε. στους αρχαίους πολιτισμούς της Μεσοποταμίας.

Η ανακάλυψη του σαπουνιού και η χρήση του ως καθαριστικού δεν έγιναν ταυτόχρονα. Οι αρχαίοι πολιτισμοί χρησιμοποιούσαν το σαπούνι σαν ένα είδος φάρμακου για τις πληγές και σαν καλλυντικό των μαλλιών. Ακόμη και από τα περίφημα λουτρά της βασίλισσας Κλεοπάτρας της Αιγύπτου το σαπούνι απουσίαζε και τον ρόλο του καθαριστικού είχε μια λευκή άμμος, σαν αλισίβα, με την προσθήκη αιθέριων ελαίων.